Sokoldalú rozsdamentes mosogatók

sokoldalu rozsdamentes mosogató

Sokoldalú rozsdamentes mosogatómedencék

A rozsdamentes mosogatók a hiedelemmel ellentétben nem veszítették el a népszerűségüket, még mindig óriási igény van rájuk.

A Blanco-nál ezzel tisztában is vannak, így a belépő kategóriás rozsdamentes mosogatók mellett a prémium szegmensben is számos modellből válogathatunk.

De a nagy kérdés, hogy milyen mosogatómedencét válasszon otthonába.

Mindenkinek más az ideális, így több dolgot kell végig gondolnia ahhoz, hogy hosszú távon elégedett legyen.

Az első, hogy alkalmazkodjon az Ön életviteléhez, és a konyha formavilágához is.

Például, ha kisméretű konyhája van, akkor egy kisebb mosogatótál az ideális, és érdemes a kompakt kivitelek között keresgélni.

Amennyiben van mosogatógépe, akkor is elég kisebb mosogatót választani. Egyéni szokásainktól függ, hogy az 1 medence + csepptálca opció mellett döntünk vagy nyitunk az új trendek felé, és inkább kicsit nagyobb medencét választunk csepptálca nélkül, furfangos extrákkal (több szint, peremek, sínek, deszkák, beakasztható kosarak…)

Nagy családnál sem egyértelmű, hogy a több medencés kivitel a jó választás, mert ha csak a nagy edényeket és tepsiket mosogatjuk kézzel, akkor egyetlen hatalmas medence praktikusabb lehet. Ráadásul a mosogató nem csak mosogatásra való! Az előkészítés, tisztítás, hámozás, vízvétel is itt zajlik, így érdemes jól körüljárni a témát.

Dobja fel konyháját egy praktikus kis mosogatósarokkal, melybe profi sarokmosogatót tehet.

Lássuk mit kell tennie a tökéletes mosogatóért!

Gondolja végig, hogy mekkora helyet tud a konyhájában biztosítani erre a célra. Ahogy már említettem, természetesen kis konyhába kisebb méretű mosogatómedencét, nagyobba pedig akár több medencést is választhat.

A mosogatásra váró edények nagysága is befolyásoló tényező. Egy túl kicsi mosogatótálban a nagy tepsiket és lábasokat kényelmetlen tisztára varázsolni. Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan kifröccsen a víz, ami eláztatja a munkafelületet vagy az Ön ruháját. Tehát első a kényelem, és hogy ne okozzon kárt.

Felesleges óriási, több medence + csepptálcás mosogatót vásárolnia, ha van mosogató gépe, hiszen elegendő ilyenkor egyetlen praktikusan felszerelt mosogatómedence, az étel előkészítéshez.  A csepegtető tál is helyet foglal a munkafelületből, így azoknak, akik géppel mosogatnak ajánlatos helyette pl. egy gyümölcsmosós medencét választatni vagy többszintű megoldást, ahol a csepegtetés a medence felett kivitelezhető, ha éppen nincs szükségünk a medence egész szélességére.

Mutatok néhány olyan megoldást, ami egy magyar átlag konyhában ideális. Van egy nagyobb mosogatómedence, és egy kicsi kiegészítő, mely gyümölcsmosásra, egy pohár elöblítésére, vagy az ételkészítéshez megfelelő. Talál csepegtetős és csepegtető nélküli kiviteleket is.

 

blanco mosogató

Amennyiben nagyobb helyet tud a mosogatómedencének biztosítani, ezek ideálisak lehetnek Önnek:

blanco mosogató

blanco mosogató

Vannak olyan konyhák, amelyek a kialakításuk miatt arra kényszerítenek minket, hogy sarokba való mosogatót használjunk a rendelkezésre álló hely maximalizálása érdekében.

Például, ha nagyon kevés a munkalap felülete, egy sarkot kell választanunk annak érdekében, hogy kihasználjuk a helyet. A konyha színfoltjává varázsolhatja a mosogató sarkot. Nézze meg milyen szuper jó mosogatókkal teheti ezt meg:

 sarokba mosogató

blanco etagon 3 szint

Ha pedig a modern iránnyal szemezgetünk, az BLANCO Etagon család darabjai mellett nem mehetünk el szó nélkül.

1 medence, 2 sín, 3 szint. Ráadásul a munkapult szintjébe vagy az alá is beépíthetjük, ami különösen fokozza az esztétikai élményt! (A szintbe vagy szint alá építés vízálló munkapult esetén lehetséges. Érdemes a munkapult kiválasztás előtt tájékozódni a mosogató típusokról.)

Remélem egy kicsit előrébb lépett az Önnek megfelelő mosogató medence választásban.

 Tudjon meg még többet a mosogatótálakról:

Rozsdásodhat a rozsdamentes mosogató?

Mekkora a tökéletes mosogató?

Tippek hogyan kell bánni a rozsdamentes és a gránit mosogató medencékkel

Gránit vagy rozsdamentes mosogató

Mosogató a sarokban

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Dec 17.